Wie zijn wij

Stichting L’Espoir, voor Hoop en Geluk

Stichting L’Espoir is opgericht door vier enthousiaste mensen die zich al jaren inzetten om van kanker geen chronische ziekte te maken. Hun passie komt samen in de doelstellingen van L’Espoir.

L’Espoir wil onbaatzuchtig een bijdrage leveren in de bestrijding van ziekten die de gezondheid van mensen kunnen treffen. Het verwezenlijken van dit doel doen we door zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Hiervoor organiseren we (sportieve) evenementen zoals ‘Zutphen fietst voor….’. Tevens willen we anderen enthousiasmeren om met ons mee te doen als deelnemer, begeleider of vrijwilliger. Om ervoor te zorgen dat ons gedachtegoed blijft voortbestaan richten we ons ook op kinderen en jong volwassenen. We willen het ‘stokje’ doorgeven en kinderen ook de gelegenheid geven een bijdrage te leveren onder het motto ‘kinderen kunnen alles’. Ook de ervaring dat je echt onmacht kunt omzetten in kracht, als je hebt moeten toezien hoe een dierbare van je het leven moest loslaten. Of dit nu gaat om een goede vriend, buur, moeder, zusje, opa….het geeft kracht als je iets kunt doen! Dit is de drijfveer van L’Espoir

Wij ervaren hoe mooi het is om zo een bijdrage te leveren in deze strijd en delen dit graag met anderen. Een belangrijk onderdeel van L’Espoir is Team Kanker Helpen Genezen. Door deelname aan evenementen als bijv. Tour for Life, Alpe d’HuZes, maar ook Giro de KiKa, verplichten we onszelf sponsorgelden te werven. Het is juist die sponsorbijdrage, waarmee u ons helpt om te HELPEN.

Ons team heeft leden vanuit een groot deel van Nederland, ook uit Zutphen, en iedereen is welkom zich bij ons team aan te sluiten. Flexibiliteit staat hoog in ons vaandel; alles mag niets moet. Je kan je steentje bijdragen door dat te doen wat je leuk vindt en waar jij energie van krijgt. Dat is de kracht van ons team en van L’Espoir.

In het zesjarig bestaan van Team Kanker Helpen Genezen, is er dankzij onze sponsoren al ruim €250.000,- aan sponsorgeld opgehaald. Een prestatie waar we heel trots op zijn. Team Kanker Helpen Genezen; wij hopen ooit waarheid te worden!!!

Zolang we nog geen waarheid zijn blijven we doorgaan met onze acties en organiseren we ook in 2020, voor de 4e maal op rij, het evenement ‘Zutphen Fietst voor…’ .

Wij bedanken alle betrokkenen voor hun belangeloze inzet en enthousiasme die dit mooie evenement weer tot een succes zullen maken.

Stichting L’Espoir

Heidy Ter Wijlen
Jan Zwiers
André den Hollander
Moniek Rijnders

 

Team Kanker Helpen Genezen