Onze huis DJ Timo

Timo: “Muziek, het is er met de stokken ingeslagen”

Onze huis DJ van het evenement aan het woord: DJ Timo, de Feesttijger”
Zo ernstig? Geslagen?
“Haha, nee geintje, ik bedoel: bij de Schutterij Keijenborg ben ik tambour en ga de schutters vooruit met mijn trommeltje. Ze kunnen er soms opgaan hoor ……., die stokken!
Ik verbaas me wel eens dat mijn velletje het houdt.”

Eigenlijk vervult Timo tijdens het evenement eenzelfde rol;
Ook daar gaat hij de hoofdpersonen vooruit en laat de juiste klanken van muziek door de hal schallen, om de instructeurs terzijde te staan en mee te helpen de deelnemers naar topprestaties te stuwen.

Als organisatie zijn wij blij met Timo. Hij is met zijn licht en geluid de kers op de Spinning pudding;
Zijn inbreng, in combinatie met de instructeurs, doet je huid veranderen in kippenvel.
Wat heb jij eigenlijk met een tijger Timo?
“Nou niet veel. Of het zou moeten zijn dat ik altijd de (grote) kat uit de boom kijk.
De naam heb ik samen met mijn vrienden verzonnen tijdens een avondje aan de tap hangen.
Ineens kletste de TIJGER als naam op de tap, en van het één kwam het ander.
Zo hebben mijn maten ook geholpen met het logo en kreeg ik van hun mijn eerste doek, gaaffff!!”

Tambour dus bij de Schutterij in Keijenborg en bij toeval, beetje plaatje draaien, DJ geworden en nu zo’n twee tot drie keer per maand op pad met een bus en aanhangwagen, de feestjes af.
Geen heel spannend verhaal Timo?
“Nee, maar even voor de goede orde, het gaat ook niet om mij. Het gaat om de mensen die op het feestje komen. Zij bepalen de muziek, zij zijn de regisseurs van hun eigen feest. De keuze van de muziek leid ik wel af van wat ik zie of denk dat de aanwezigen leuk vinden, maar willen ze anders, dan krijgen ze dat. Mijn aanbod is mega, vanaf de jaren zestig tot heden, maakt mij niet uit.
Ik denk juist dat ik me onderscheid ten opzichte van andere DJ’s, door het publiek centraal zetten”.

En doe je dat helemaal alleen Timo?
“Nee, ik heb veel steun aan mijn pa Peter met transport en opbouw en ook van één van zijn collega’s.
Van hem leen ik nog wel eens spulletjes en krijg tips om mezelf als DJ verder te verbeteren”.

Ook qua verwerven naamsbekendheid doet Timo geen gekke dingen.
Beetje aandacht op facebook, wat oude contacten warm houden, en vooral mond op mondreclame:
“Belangrijkste is toch dat je er een feestje van maakt voor de vaak vele aanwezige mensen. Als ze de volgende dag naast de kater ook nog kunnen denken aan de muziek van de vorige avond en het plezier en lol wat ze beleefd hebben, dan heb ik voldoende reclame gemaakt, toch? Dat gaat vanzelf rond, de jeugd waar ik ook toe behoor, tacked en liked er flink op los tijdens en na feestjes, dus gratis reclame”

Timo is in het dagelijkse leven Hovenier en zoals gezegd erg actief in de Schutterij. Met een vijftal échte vrienden maakt hij regelmatig Keijenborg en omgeving onveilig.  Wat de toekomst ook geeft, voor nu kan hij veel kwijt in het DJ-gebeuren:
Ja de Zutphense Spinning Marathon staat toch wel in de top 3 van mooiste events die ik doe. Zutphen is qua aantallen en publiek mega, bovendien komt er veel techniek bij kijken en is het een mega spektakel voor jong en oud, voor man en vrouw. Maar ook het jaarlijkse feestje op mijn oude school, het AOC in Doetinchem, daar ga ik graag naar toe om de sfeer wat extra push te geven”

En over Zutphen fietst voor Alpe D’Huzes 2019?
“Wij gaan er weer een mooi gebeuren van maken; Daar moeten mensen gewoon bij willen zijn, daar gaan mensen nog lang over praten. Qua organisatie, maar ook qua begeleiding met licht en muziek zal het nog weer beter zijn. Gaan wij het gigantische succes van 2018 aanraken, of gaan we er zelfs overheen? Zou toch supergaaf zijn en ook nog allemaal voor het goede doel

==>> ik heb er zin in !!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *